MEGÉRKEZTEM! – ÚJSZÜLÖTT FOTÓZÁS

.

Épp hogy csak kibújt a pocakból. A soha nem felejthető élmény friss. Még alig töltöttetek el kis időt kettesben, mégis azt szeretnéd, ha mindenkinek azonnal megmutathatnád, hogy Ő a legeslegszebb kisember kerek e Világon és mert büszke vagy rá nagyon-nagyon!

MIKOR LEGYEN AZ ÚJSZÜLÖTT FOTÓZÁS?
Ne szalaszd el az alkalmat, a legideálisabb időt. Az újszülöttek fotózására érdemes minél előbb, lehetőleg a baba kéthetes koráig sort keríteni, amikor még nagyon mélyen alszik és nem jelentek meg a bőrén az esetleges tejallergiás foltok. A legjobban szoptatás után lehet őket fotózni, mert akkor elszenderednek a picik. Ez jó nekünk ahhoz, hogy édes pózokba helyezzük és mindez őt egyáltalán ne zavarja.
Az időpontot a szülés előtt egyeztetni szoktuk. A véglegesítésre a pici megérkezése utáni napokban kerül sor, de akár már a kórházból is jelezhetsz nekem.

HOL TÖRTÉNIK AZ ÚJSZÜLÖTT FOTÓZÁS?
Házhoz megyek. Az otthoni fotózás kényelmesebb a picinek és a szülőknek. Egyszerű az etetés, szoptatás, tisztába tevés, a kellékek kéznél vannak. Telefonon megbeszéljük a részleteket, hogyan érdemes készülni az otthonotokban. Lehetőség szerint válasszátok ki hozzá a legvilágosabb szobátokat! Igyekszem természetes fénnyel dolgozni, de ha a fényviszonyok indokolják, kíméletes, állandó fényű lámpát használok. Szükségem lesz kb. 30 percre a fotózás előtt és után, valamint egy minimum 3X3 m-es területre, ahol a mini stúdió felállítható.

HOGYAN KELL ELŐKÉSZÜLNI AZ ÚJSZÜLÖTT FOTÓZÁSHOZ?
Az újszülött fotózásához melegre van szükség. A levetkőztetett baba hamar fázni kezd, piros foltos lesz. 24-26 C fokot kell biztosítani a meztelen képek készítéséhez. Ha kell, hősugárzót használunk. Próbáld ébren tartani a kicsit a fotózás kezdete előtt 1-2 órával, így mire elkezdjük, már elég fáradt lesz, és talán könnyebben elalszik. Fontos, hogy a csöppség közvetlen a fotózás előtt egyen, semmiképp sem állunk neki üres pocakkal. Jó tanácsként felhívom a figyelmet egy fontos dologra, a kerülendő ételek, italok listájára, amiről a védőnő is tájékoztat, és amik fogyasztását célszerű a szoptatás és lehetőség szerint a baba fotózása előtt kerülni.

MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE AZ ÚJSZÜLÖTT FOTÓZÁSA?
Nagyjából két-négy órát kell tervezni. Az időtartam nagyban függ a baba igényeitől, sikerül-e elaltatni, éhes-e, nyűgös-e, stb. Ez a fotózás igazi türelemjáték. Mindent megteszünk a kicsi nyugalmáért, ezért számolni kell a szünetekkel is. Etetésre, sírós baba esetén vigasztalásra, pelus cserére, altatásra mindig van idő. Ha szükséges és türelmes az anyuka, tovább maradok. Előre nem tudjuk kiszámítani, mennyire viseli jól a csöppség az eseményeket. Ha nagyon nyugodt, és rövid időn belül elkészülnek a fotók, természetesen nem zavarok sokáig.

HOGYAN ÖLTÖZTESSÜK A CSECSEMŐT?
Sehogy! Az újszülött-fotózás lényege a baba pihe-puha selymes bőre. A fotózás előtt ügyeljetek rá, hogy ne legyenek szorosak a ruhadarabjai, mert az nyomot hagyhat. Célszerű ilyenkor pólyába, vastag takaróba csavarni, így később nem kell az öltözéssel felébreszteni. Ha mégis szeretnétek ruhás képeket, akkor egyszerű, egyszínű darabokat javaslok. A nagy bojtos, kötött sapkák nagyon egyedivé tudják varázsolni a képeket. Akár használhatjuk a tieteket is, nem baj, ha nagynak tűnik. Szívesen használok színes takarókat, érdekes textúrával rendelkező sálakat, és néhány, szolid vagy épp semleges, de akár egy közelgő ünnepi alkalomhoz illő (Karácsony, Valentin nap, Anyák napja) hátteret. Egy kedves, élénk színű játék, plüss, baba jó kiegészítője lehet a képeknek. Ha szeretitek, tudok biztosítani jó pár puha plüssmacit, kutyust. Különleges képeket lehet készíteni, ha a babát egy fonott kosárkába fektetjük, melyből több félét is tudok magammal vinni.

MILYEN KÉPEK KÉSZÜLNEK?
Természetesen a csecsemő a főszereplő, Ő van a középpontban, de készülhet kép Veled és a családdal is. (nagyobb testvér, Apuka, nagyszülők). Szeretem a részleteket, megörökítem az apró lábakat-kezeket, esetleg a babaszoba kedves részleteit.

 

Kedvezmény

Az újszülött fotózás összevonható bármely, azonos helyszínen, egymást követően készülő fotó csomaggal. Ez esetben az olcsóbb csomag árából 20% kedvezményt kaptok.
A kedvezmények visszavonásig érvényesek és nem összevonhatóak.