PICIK ÉS KICSIK- Babák, gyerekek, testvérek fotózása

Nincs az az időszak, nincs az az életkor, amit ne lenne érdemes megörökíteni. Gyűjtsük az emlékeket, hogy ha felnőnek a gyerekek, amikor a kicsikből nagyok lesznek, lássák ők is, hogy milyenek voltak, milyenek lettek.

Ki ne szeretné nézegetni más családtagok gyerekkori képeit, miközben mosolyogva kiált fel: …hát ezt el sem hiszem! Mert mindegyik édes, a legszebb, a legtökéletesebb. Mi szülők ezt fotók nélkül is tudjuk, de ebben a fényképek időről időre megerősítenek.

MIKOR FOTÓZZUK ŐKET? BÁRMIKOR!

Amikor a bébiből baba lesz. 6-8 hónapos kortól, amikor a kicsi már önállóan tud ülni. Ekkortól készíthetőek igazán vidám, játékos, mozgalmas képek. Amikor megteszi az első önálló lépéseket. Amikor kibújnak az első fogacskák. Amikor elérkezik az első szülinap és belekóstol a csupa krém, maszatolós tortába. Akár többször is az első 2 évben, hiszen napról napra ügyesebbek, hétről hétre szépekből még szebbek lesznek. Ne szalasszátok el a vissza nem térő lehetőségeket.

Gondoljunk a nagyobbakra is. Amikor a piciből kicsi lesz, a kicsiből nagy. Velük egyszerűbb dolgunk van. A fotózást köthetjük valamilyen családi eseményhez, szülinaphoz, ballagáshoz vagy csak megörökíthetünk egy szép időszakot.

MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE A FOTÓZÁS?

Babáknál 1-2 óra, attól függően, hogy bírják a gyerekek a fotózást. 4 éves kor felett 1 óra elegendő szokott lenni.

A piciknél még nem lehet, a nagyobbaknál pedig nem erőltetem a beállított képeket. Ha mégis szeret pózolni, megteheti, de semmiképp nem szeretnék feszengő, mozdulatlan pillanatokat megörökíteni. Bevonom a kicsiket a fotózásba, énekelünk közben, a nagyobbakkal beszélgetünk. Táncolhat, ha szeretne, vagy épp elfeküdhet, ha úgy találja kényelmesebbnek a helyzetet. Ha kell, bohóckodunk, és akár „fejre is állhatunk”. Semmi sem kötelező, de bármit szabad, ami vidámságot, mosolyt, jókedvet, varázsol a képekre. A lényeg, hogy visszaadja a gyermek egyéniségét, különlegességét.

Nagyobb gyerekek között vannak, akik nem szeretik, ha fényképezik őket. Mégis, a szülők kedvéért feláldozzák magukat. Velük kísérletezhetünk a fényekkel, kihasználhatjuk a világítás adta lehetőséget. Szeretni fogják a képeket.

HOL TÖRTÉNIK A FOTÓZÁS?

Fotózhatunk előre egyeztetett stílusú, bérelt stúdióban, nálatok otthon, vagy szép idő esetén a szabadban is. Otthoni fotózás esetén a felszerelés összeállításához szükségem lesz kb. 30 percre a fotózás előtt és után. Ha háttér előtt is szeretnétek képeket készíttetni, akkor egy kb. 4m x 4m-es területre, ahol a mini stúdió felállítható. Lehetőség szerint válasszátok ki hozzá a legvilágosabb szobátokat! Minden esetre lesz nálam megfelelő felszerelés a tökéletes világításhoz. Szabadban történő fotózásnál célszerű a reggeli vagy a kora esti időpont választása, amikor a fények kedvezőbbek a képek elkészítéséhez.

MILYEN RUHA A LEGINKÁBB MEGFELELŐ?

Válasszátok azt a ruhát, amit a gyerkőc szeret, és amiben te is szívesen látod őt. Fontos, hogy könnyen lehessen átöltözni. Lehetőleg egyszerű színeket válassz, kerüld a nagy mintákat, ezek elvonják a figyelmet a lényegről, az arcról. Fontos, hogy ne csináljunk kis felnőttet a gyermekből.

Ha a baba rosszkedvű, felvidítjuk, elvonjuk a figyelmét valami számára kedves vagy épp ismeretlen játékkal. A babafotózás türelmet és kreativitást kíván. Nem gond, ha a pici nem ül egy helyben. Mozoghat, mászkálhat. Ettől még élettel telibb lesz a róla készült kép. Célszerű azonban a kicsi pihentebb napszakára időzíteni a fotózást (ez általában a délelőtt), így a legtöbb nyűg kikerülhető. Fognövés, betegség estén javaslom a fotózás elhalasztását, mert olyankor nagyobb az esély kevésbé mosolygós, sírós fényképek készítéséhez.

Ezen a fotózáson középpontban a gyerekek vannak. Készülhet kép testvérekről együtt, külön – külön, és néhány kép a szülőkkel is. Ha babafotózásra nagyobb testvér is jön, akkor a közös képekkel kezdünk, így biztosan nem unja el magát ő sem. Fontos, hogy ilyenkor az öltözékek legyenek összhangban.

BABA / GYEREK FOTÓZÁS SZABADBAN

 • 1 óra fotózás.
 • 1 szett ruha.
 • 1 előre egyeztetett helyszín.
 • Csomag ára: 60.000 Ft.
 • 1 óra feletti időtartam esetén + 20.000 Ft felár megkezdett óránként.
 • Az ár Budaörs területén tartalmazza a kiszállási díjat. Egyéb esetben 100 Ft / km, de minimum 5.000 Ft.
 • A csomag ára maximum 2 gyermekre vonatkozik, további résztvevők 5.000 Ft / fő áron csatlakozhatnak.
 • 10 db retusált, nagy felbontású fotót adok át digitálisan, online galériából letölthető formában. Hosszabbítás esetén, megkezdett óránként + 5 fotó kerül átadásra.
 • További retusált kép 4.000 Ft / db. Nyers kép nem kerül átadásra.
 • Igény szerint vállalom papírképek előhívását, egyedi méretű vászonkép készítését, művészi minőségben.

BABA / GYEREK FOTÓZÁS STÚDIÓBAN VAGY OTTHON

 • 1 óra fotózás.
 • 1-2 szett ruha.
 • Helyszín: előre egyeztetett stílusú, bérelt műteremben vagy saját otthonotokban, ahol a körülményeket figyelembe véve, stúdióvilágítás biztosítása lehetséges.
 • Igény szerint 2 háttér biztosítása.
 • Csomag ára: 60.000 Ft, mely stúdióban történő fotózás esetén nem tartalmazza a bérleti díjat. Ennek költségét a stúdió ajánlásakor külön jelzem.
 • 1 óra feletti időtartam esetén: + 20.000 Ft felár megkezdett óránként + a stúdióbérlés díja időarányosan.
 • Az ár Budaörs területén tartalmazza a kiszállási díjat. Egyéb esetben 100 Ft / km, de minimum 5.000 Ft.
 • A csomag ára maximum 2 gyermekre vonatkozik, további résztvevők 5.000 Ft / fő áron csatlakozhatnak.
 • 10 db retusált, nagy felbontású fotót adok át digitálisan, online galériából letölthető formában. Hosszabbítás esetén, megkezdett óránként + 5 fotó kerül átadásra.
 • További retusált kép 4.000 Ft / db. Nyers kép nem kerül átadásra.
 • Igény szerint vállalom papírképek előhívását, egyedi méretű vászonkép készítését, művészi minőségben.

Kedvezmény

A PICIK ÉS KICSIK csomag összevonható bármely, azonos helyszínen, egymást követően készülő fotó csomaggal. Ez esetben az olcsóbb csomag árából 20% kedvezményt kaptok.