HOLI PEACE , a legszínesebb buli”

A holi vagy színek fesztiválja, több napon át tartó, hindu tavaszköszöntő ünnep Indiában.

Gyakran raknak ünnepi máglyákat, amelyekkel a rossz szellemeket igyekeznek elűzni. Különlegessége, hogy az emberek különféle színekkel festik magukat, és színes port dobnak a levegőbe, színezett vízzel locsolják egymást, hogy kifejezzék a szabadságot, a jó győzelmét a rossz felett.

A legfontosabb dolog azonban, hogy ezen a napon az indiai kasztrendszer minden kasztját érvénytelenítik és erre az időre az embereknek egyenlőnek kell lenniük! Sajnos a világon óriási szintű egyenlőtlenség van, és az emberek megérdemlik az ünneplést, amikor békében és harmóniában gyűlnek össze. Innen származik az a gondolat, hogy ezt a fesztivált a világ többi részébe hozzák.

A fiatalabb korosztály nagy örömére hazánkban is évek óta megrendezésre kerül az esemény, amikor is porfelhőbe burkolózik a sok ezer résztvevő. A fővárosi nyári szezon szerves és igen népszerű része a Holi Peace Budapest, ahol már bőven naplemente előtt beindulnak a fogaskerekek. A hajnalig tartó őrület olyannyira népszerű, hogy 2020-ban az ország legszínesebb fesztiváljának már a jubileumi 10. kiadását ünnepelhetjük!