Kacifántos élet jutott Fejér Áginak.

Kislánya Saci még a pocakjában volt, mikor bizonytalanság fogta el. Több orvosnál járt, neves szakembereket keresett fel, hogy ellenőrizzék, minden rendben van-e. A kötelező vizsgálatok eredményei jók lettek, megnyugtató válaszokat kapott. Aztán a szülést követően kiderült, mégis gond van a kislánnyal.

Sokkolta a családot a hír. Kilenc hónapig egészséges babát vártak, aki súlyos betegséggel érkezett. Genetikus derítette ki, hogy a kislány CFC (Cardiofaciocutaneous) szindrómában szenved. Ez Saci esetében azt jelenti, hogy a bal kamra fala tízszeresére van megvastagodva. A súlyos genetikai betegség izomgyengeséggel jár, emellett értelmileg sérült és epilepsziás.

Sacinál az agyi sérülés az evés központ is érinti. Két évig csak tápszert kapott. Nem akart enni és a hagyományos táplálás rendszeres hányással járt nála. Fél év alatt semmit sem hízott, nagyon sovány volt, izomzata nem fejlődött, járni nem tudott. Ági a gyomorszondán keresztüli táplálás mellett döntött. Így tartja életben kislányát. Azt kapja, amire szüksége van, és nem azt, amit esetleg az íze alapján elfogadna. A tápláló, változatos étrend pozitívan hat az egészségére. Saci most szépen erősödik, fejlődik.

Saci jelenleg 5 éves. Speciális bölcsődébe jár, ami neki napi néhány óra közösséget jelent, Áginak lélegzetvételnyi időt, amikor bevásárol, ügyeket intéz, házimunka végez. Azonban előfordul, hogy az epilepsziás rohamok miatt hetekig, hónapokig kimarad a bölcsőde. Visszamenni dolgozni jelenleg esélye sincs.

A család ősszel Szegedre költözik a nagyszülőkhöz, akik igyekeznek minél több segítséget nyújtani. Felszámolják tatai életüket, hogy a kislány speciális óvodába járhasson, ahol a saját korosztályába tartozó, hasonló képességekkel bíró gyerekek közt lehet. Azonban, ha a gondozók nem vállalják a szondás táplálását, Áginak kell bejárni naponta többször is. Ez megfosztaná a lehetőségtől, hogy akár csak négyórás munkát vállaljon.

Fejlesztés és táplálás. Ez a 2 dolog határozza meg jelenlegi életüket.